Activiteiten.

 

Wil je een offerte aanvragen of meer informatie ontvangen?

Vul dan dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!


Proeverijen

"Proeven en tegelijkertijd het verhaal achter het product horen? Of ga je liever aan de slag met producten uit de loods? Wij bieden diverse proeverijen, workshops en educatieve lessen aan."

Kaasproeverij van Booij kazen

Vijf kazen van eigen makelij. Uitgebreide uitleg met fotomateriaal over het maken van een kaas. Waarom maken we oude kaas anders dan jonge kaas? Hoe werkt het met bierkaas en kaas met zeewier? Inhoud: 5 soorten kaasproeven inclusief water, crackers en begeleidend verhaal door de kaasmaker.  

€15 per persoon
Minimale deelname: 4 personen

Kaasproeverij Hollandse Glorie

Hoogtepunten op het gebied van Nederlandse kaas. Elke kaasmaker heeft zijn of haar specialiteit. Dit is onze favoriet, en 4 favorieten van collega’s.  Inhoud: 5 soorten kaasproeven inclusief water, crackers en begeleidend verhaal door de kaasmaker.  


€15 per persoon
Minimale deelname: 4 personen

 

Juweeltjes uit verschillende landen

Vijf kazen met verschillende structuren en smaakbeleving: het beste van verschillende landen met uitgebreide uitleg en garnituur.  Inhoud: 5 soorten kaasproeven inclusief water, crackers en begeleidend verhaal door de kaasmaker.  
 

€15 per persoon
Minimale deelname: 4 personen

 
13260077_592510997581754_2266779678871827230_n.jpg

Bierproeverij Klein

De Kaapse Brouwers delen hun kennis graag, zodat iedereen nog meer van hun bieren kan genieten. In het proeflokaal kun jekennis maken met de brouwerij, het brouwproces en de producten.

€20,00 per persoon
1,5 uur, 6 bieren en een rondleiding
Minimale deelname: 6 personen

Bierproeverij inclusief hapjes

Bier is voor de Kaapse Brouwers een culinair product dat ook in de keuken zijn plaats verdient. Daarom hebben wij met veel zorg enkele hapjes uitgekozen waarvan wij geloven dat ze hun bier heerlijk vervolmaken.

€27,50 per persoon
1,5 uur, 6 bieren en een rondleiding
Minimale deelname: 6 personen

Bierproeverij Groot

Voor de echte liefhebber bieden de Brouwers je het verhaal van maar liefst 11 verschillende bieren. Ook hier zijn er mooie spijs combinaties gemaakt.
 

€35,00 per persoon
3 uur, 11 bieren en een rondleiding
Minimale deelname: 6 personen

Proeverij Cider

Cider is (nog) vrij onbekend in Nederland. Cidercider leert je graag van alles over de productiemethode, herkomst en mogelijkheden van Cider. Er zijn verschillende thema's mogelijk zoals bijvoorbeeld Frankrijk, rondje Europa of luxe ciders. Ontdek een leuke aanvulling op je culinaire assortiment! 

€15 per persoon
Minimale deelname: 10 tot 20 personen

Proeverij Calvados

Om meer te leren over Calvados, de historie, de verschillende gebieden en hoe het gemaakt wordt, neemt Cidercider je mee in een achtbaan van kennis en smaak. 

€25 per persoon
Minimale deelname: 10 tot 20 personen

Aanvullingen

Proeverijen van drank-spijscombinaties met cider, koffie, bier, kaas, vlees of groente zijn ook mogelijk. Bel of mail gerust voor de mogelijkheden!

Workshops

Boerenyoghurt maken

(door Ferme Kolen)

Wie wel eens yoghurt van de boer heeft geproefd weet dat wat er uit de supermarkt komt lang niet zo lekker smaakt. Maar er is goed nieuws: wat de boer kan, kun jij ook! Tijdens onze workshop maken we met eenvoudige huis-, tuin,- en keukenmiddelen een oerversie van de yoghurtmachine. We leren je hoe je zelf een zuivere yoghurtcultuur kweekt en wat het verschil is tussen standyoghurt, roeryoghurt en andere soorten. Je gaat naar huis met je zelfgemaakte yoghurtmachine en heerlijke boerenyoghurt in-de-maak. 




€25 per persoon

Fermenteren

(door Ferme Kolen)

Zuurkool, kimchi, olijven, kaas, bier. De lekkerste producten komen tot stand door fermentatie. En fermenteren kun je leren! Heel makkelijk, want het echte werk besteed je uit aan een stelletje ijverige bacteriën. De workshop begint met een kort lesje geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Vervolgens pak je de rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag met verschillende lokale groentesoorten uit het seizoen. Je gaat naar huis met potjes die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld…

 


€25 per persoon

zaak.acht_56.jpg

Workshop koffie

(door Stielman koffiebranders)

Tijdens deze workshop wordt het hele traject dat ons lievelingsproduct meemaakt van plant tot kopje behandeld. We starten met een cupping waarbij we allerlei verschillende koffies proeven en vergelijken. Verschillende smaken gaan we leren omschrijven en analyseren. Hierna kijken we naar hoe deze smaken in de koffie terecht zijn gekomen door de origine van de bonen te bekijken. Variëteiten koffieplanten, microklimaten, verwerkingsmethodes en brandprofielen worden uitgelicht. Uiteindelijk komt er natuurlijk ook nog een stukje theorie over het zetten van koffie aan te pas en kan iedereen genieten van een kop filter- of espressokoffie. 

€25 per persoon

 
Venkel,+citroenmelisse,+munt.jpg
16463038_950832698387468_4572277760457656629_o.jpg
Rozendrank.jpg

Siroop maken

(door de Bloesembar)

Een drank anders dan alles wat je ooit geprobeerd hebt, met smaken die van betekenis zijn voor de maker! Verse bloemen, kruiden, zaden, blad en takken; de wildste natuur heeft een bijzondere geur en smaak. In de workshop maken we drie soorten siroop met hand geplukte kruiden uit het seizoen en vers fruit. Iedereen krijgt een flesje siroop van 250 ml mee naar huis.

€25 per persoon

Nitro-ijs maken

(door de Bloesembar)

Naast dranken creëert Bloesembar ook heerlijk ijs met vloeibare stickstof (liquid nitrogen). Doordat dit 196 graden onder 0 is, bevriest de ijsmix onmiddellijk, wat het allerzachtste ijs met fantastisch spektakel oplevert. De stikstof verdampt met grote rookwolken! Naast een mix met Bloesembar siropen, gebruiken we hier veel vers fruit voor, yoghurt, sojamelk, maar ook alcoholische dranken, zoals een lekker dubbelbier of gin. Met de zelfgemaakte siropen maken we in de workshop een ijsmix en deze verwerken we ter plekke tot een 'smoking cold' Nitro IJsje. 

€25 per persoon

Mocktails maken

(door de Bloesembar)

Voor feestelijke evenementen wordt er regelmatig gevraagd om een bijzonder welkomstdrankje of een glas om mee te klinken op bijvoorbeeld een bruiloft of jubileum. Bloesembar ontwerpt graag dranken voor deze gelegenheden, met een oog voor detail en de opdrachtgever. In de workshop maken we verschillende alcoholvrije cocktails (mocktails) en kiezen we per smaak een passend glas, eetbare garnituur en manier van uitserveren.

€25 per persoon

 
13680587_567072206834823_1554919583016986297_n.jpg

Inspiratie bewegingsworkshop

(door LTdans)

Een ervaring die niet snel vergeten wordt. Bewegen, ervaren, creëren en ontdekken. Zowel lichaam en geest worden ingezet. We beginnen met een korte warming-up, waarna we doorgaan met het door jou aangegeven of gekozen thema. Het thema kan ook aan ons worden overgelaten. 

De workshop brengt je in contact met elkaar en met jezelf. Verbale communicatie wordt omgezet in non-verbale communicatie en hierdoor ontdek je verschillende manieren van samenwerken. We dagen je uit om informatie te verwerken op verschillende manieren, zowel cognitief, sensorisch, motorisch en op creatief kunstzinnige wijze.

1 uur - €25,00 per persoon
1,5 uur - €30,00 per persoon

Minimale deelname: 5 personen

Schermafbeelding 2017-02-23 om 17.05.18.png
Schermafbeelding 2017-02-23 om 17.05.18.png

Andere Mogelijkheden

Inspiratie tour

De Fenix Food Factory is een verzamelplek van 12 kleinschalige ambachtelijke (voedsel)bedrijven met productie, winkelverkoop, educatie, horeca en catering van bijeenkomsten. Wij leiden je graag rond langs al deze winkels, om het inspirerende verhaal achter deze ondernemingen te vertellen. Hierna drinken we samen een drankje en proeven we iets lekkers uit de loods.

€ 10 euro per persoon
minimaal 10 personen

zaak.acht-10.jpg

Lessen

Vrijwel alle ondernemers zijn in de Fenix Food Factory gestart met ondernemen. Gezamenlijk hebben we ontzetend veel geleerd, en dat doen we nog steeds. Onze passie en kennis over ondernemer-schap delen we graag! We hebben verschillende lessen ontwikkeld om jullie meer te leren over het vak ondernemen, maar ook hoe je een succesvol evenement neerzet. 

Prijs op aanvraag
 

01_groeiezaak_0001.jpg

Run een restaurant voor een dag

Door groepen één dag een restaurant te laten runnen leren we je om beter samen te werken en omgaan met de klant. Wij geloven dat deze praktische setting je onderdeel zal maken van een tastbare gastvrije ervaring die makkelijk te vertalen is naar de dagelijkse werksituatie. Daarnaast geeft het inzicht in eigen gedrag en de manier waarop het team werkt.


Prijs op aanvraag
 

 
 

Wil je een offerte aanvragen of meer informatie ontvangen?

 

Vul dan dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!



Of ga terug naar alle mogelijkheden